Nieuws

Zoniënwoud - foto INBO

Luc De Keersmaeker en Kris Vandekerkhove 
(Senior onderzoekers bosecologie van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek)

Campagnebeeld #samenvoorbiodiversiteit

Biodiversiteit redden is jezelf redden.

Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde. Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. Maar deze biodiversiteit raakt uit evenwicht. Onze manier van leven verstoort de biodiversiteit.

Zonder biodiversiteit is er geen leven op aarde. Als we niet dringend actie ondernemen voor biodiversiteit, zowel in België als wereldwijd, dan... gaan we allemaal de dieperik in.

Sébastien Pieters toont gevangen elft

Zondag 26 april waren medewerkers van het INBO bezig met het onderzoeken van dode vissen op de Schelde als gevolg van de vervuiling uit Frankrijk. Daarbij gaat ook extra aandacht naar zeldzame soorten. Ze deden daarbij een hoogst uitzonderlijke vondst: tussen de dode vissen troffen ze een volwassen elft aan, een soort die uitgestorven was in België. De elft is, net zoals bijvoorbeeld de Europese paling of Atlantische zalm, een typische ‘trekvis’ die tussen zout en zoet migreert.

Wolvenexpo

Pop-up expo 'Wolven in Limburg'

Van 9 september tot 1 november kan je in Thor Central op het Thor Park terecht voor de pop-up expo ‘Wolven in Limburg’. Leer er alles over het wel en wee van de wolf in onze provincie en ontdek hoe mens en dier best met elkaar kunnen samenleven. Ook Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, krijgt een plekje in de tentoonstelling.

Feedback