Nieuws

Campagnebeeld

Biodiversiteit redden is jezelf redden.

Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde. Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. Maar deze biodiversiteit raakt uit evenwicht. Onze manier van leven verstoort de biodiversiteit.

Zonder biodiversiteit is er geen leven op aarde. Als we niet dringend actie ondernemen voor biodiversiteit, zowel in België als wereldwijd, dan... gaan we allemaal de dieperik in.

Workshop - foto INBO

We zijn op zoek naar iemand die zijn/haar interesse voor natuur kan combineren met het ontwikkelen van kennisproducten via agile methodes en aanpakken. Als agile product manager ligt je focus vooral op het opzetten van workflows samen met partners, waarin je de noden van eindgebruikers koppelt aan de kennisproducten van wetenschappelijke experten. Je neemt ook deel aan verschillende lopende participatieve onderzoeksactiviteiten in natuurgerelateerde onderzoeksprojecten. Je bereidt communicatiemateriaal voor, coördineert en engageert eindgebruikers en stuurt co-productieprocessen bij.

Sébastien Pieters toont gevangen elft

Zondag 26 april waren medewerkers van het INBO bezig met het onderzoeken van dode vissen op de Schelde als gevolg van de vervuiling uit Frankrijk. Daarbij gaat ook extra aandacht naar zeldzame soorten. Ze deden daarbij een hoogst uitzonderlijke vondst: tussen de dode vissen troffen ze een volwassen elft aan, een soort die uitgestorven was in België. De elft is, net zoals bijvoorbeeld de Europese paling of Atlantische zalm, een typische ‘trekvis’ die tussen zout en zoet migreert.

Wolvenexpo

Pop-up expo 'Wolven in Limburg'

Gelieve je eerst te informeren over de actuele coronamaatregelen en de openingsuren van het bezoekerscentrum te controleren alvorens de expo te bezoeken. www.natuurpuntlimburg.be

De hele zomer lang kan je in het Bezoekerscentrum Kiewit terecht voor de Pop-Up Expo "Wolven in Limburg". Via de reizende expo informeren we je over de aanwezigheid van wolven in Limburg.

Feedback