Wat doet natuur met jouw gezondheid? (NB 05-18)

Internationaal onderzoek levert steeds meer inzicht in de invloed van de natuur op onze gezondheid. Zo zijn er aanwijzingen dat de aanwezigheid van groen in de buurt doet bewegen en kan bijdragen tot een vermindering van stress. Geregeld in de natuur zijn, verbetert de fysieke en geestelijke gezondheid en draagt bij aan de ontwikkeling van het immuunsysteem bij kinderen. Natuur verlaagt ook de kans op tal van gezondheidsklachten, mildert de effecten van fijn stof en beschermt tegen zomerse hitte.

Hoe vaak kom jij in de natuur? En welke invloed hebben die bezoeken op je gezondheid? Doe mee aan de grootste bevraging over natuur en gezondheid in Vlaanderen, geef je mening voor 11 mei en ontvang een gids met tips over natuur en gezondheid.

Met de resultaten van deze bevraging willen we een eerste verkennend antwoord geven over hoe het verband tussen natuur en gezondheid beleefd wordt in Vlaanderen. Het is de eerste keer dat die vraag wordt onderzocht. De bevraging zal waardevolle info verstrekken voor verder onderzoek.  Ze gebeurt in samenwerking tussen het INBO, Universiteit Antwerpen, Natuurpunt, de Christelijke Mutualiteit, Domus Medica en de Gezinsbond. Deadline: 11 mei.

Caroline Geeraerts, Ilse Simoens, Hans Keune

>> Naar de enquête

Feedback