Onze medewerkers zijn allen bereikbaar op hun mobiel nummer.

Save the date: Symposium ‘Wildlife Crossing Borders’ op 7 oktober (NB 05-16)

Dit jaar organiseert de Belgian Wildlife Disease Society voor het eerst samen met de Dutch Society for Wildlife Health een symposium. Het thema, Wildlife Crossing Borders, lag voor de hand. Wilde dieren en wildziekten kennen geen grenzen. Het is dan ook interessant om te vergelijken hoe beide landen met deze problematiek omgaan.

Op het programma staan lezingen over invasieve soorten, vossenlintworm, hondsdolheid, vogelgriep, ziekte van Lyme, infecties en ecosystemen, toxoplasma in zeezoogdieren, varkenspest en wildlife surveillance. Richard Kock van het Royal Veterinary College (Londen, Verenigd Koninkrijk) brengt als keynote “Landscapes and infectious disease - where are the boundaries?” Aanvullend is er een postersessie over wildziekten in zijn brede betekenis. De beste poster wordt beloond met een prijs.

Het symposium staat open voor iedereen met interesse voor wildziekten en wilde dieren. Het is de ideale gelegenheid om kennis uit te wisselen en contacten te leggen met iedereen die in de Lage Landen rond dit thema werkt. Een niet te missen kans!

Het symposium heeft plaats in het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen op vrijdag 7 oktober 2016. Deelnemen kost slechts € 25 voor de snelle beslissers. Registratie kan via deze link. De voertaal tijdens het symposium is Engels.

Kristof Baert

Meer info

 

Feedback