ExotenNet nodigt uit: symposium biologische bestrijding invasieve planten (NB 07-20)

“We willen biologische bestrijding als mogelijkheid voor bepaalde invasieve plantensoorten, want met schop en kraan komen we er niet.” Startschot voor een interessant debat toch? Ben je wetenschapper, terreinbeheerder, milieuambtenaar, veldmedewerker, beleidsmaker, onderzoeker, ondernemer of bezig met exotenbeheer? Wil je gewoon meer te weten komen over biologische bestrijding voor het beheer van invasieve plantensoorten? Kom dan op 8 oktober 2020 naar ons symposium in Gent.

Want daar brengen we iedereen met interesse, ervaring en expertise in het onderwerp samen om het debat rond een geïntegreerd beheer van invasieve plantensoorten met biologische bestrijding in Vlaanderen leven in te blazen. Experten en ervaringsdeskundigen uit binnen- en buitenland (vertaling wordt voorzien) zullen er toelichting geven over succesverhalen en risico’s van biologische bestrijding. Andere sprekers lichten het beleid toe en geven voorbeelden van toepassingen op ziekten en plagen. Ook elders in Europa zijn landen en organisaties bezig deze methode te verkennen en te gebruiken. Dit ExotenNet-symposium wil beleidsmensen, onderzoekers, beheerders en vertegenwoordigers van de industrie samenbrengen. De bedoeling is informatie te verstrekken over biologische bestrijding en de toepassing ervan, en hiermee het debat te initiëren.

  • Plaats: Provinciehuis in Gent (Gouvernementstraat 1, 9000 Gent).
  • Schrijf je hier in, het is volledig gratis. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!
  • Ontdek de sprekers en workshops in het volledige programma.

 

Onze moderator Tim Adriaens vat het graag nog even voor je samen:

Heb je al vragen of bedenkingen voor Tim? Stuur hem dan een bericht.

  • Kan je er niet bij zijn in Gent of zijn de inschrijvingen volzet? Schrijf je in voor onze livestream en geniet vanop kantoor, onderweg of van thuis van de debatten.
  • Liever live, maar geen plaats meer? Duid dan zeker aan dat je graag aanwezig bent. We plaatsen jou dan op een wachtlijst en wie weet kunnen we elkaar toch live ontmoeten.

 

Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met ExotenNet, RATO vzw, Provincie Oost-Vlaanderen en Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). In geval van COVID-restricties zal het symposium uitgesteld worden naar 2021.

Tim Adriaens

Logo's van de partners

Thema 
Feedback