Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Biologische waarderingskaart
 
Home > Publicaties > Biol. Waarderingskaart
 

 

Biologische Waarderingskaart en Natuurgerichte Bodembedekkingkaart

De Biologische waarderingskaart is momenteel beschikbaar in volgende versies:

 

Geoloket (interactief)

BWK-versie 1 (AGIV - Gis Vlaanderen)

enkel waar BWK-versie 2 niet beschikbaar is

BWK-versie 2 (AGIV - Gis Vlaanderen)

ja

DOWNLOAD (gezipte shape-bestanden*)
Ge´ntegreerde BWK (Vlaanderen en provinciaal) en Natuurgerichte bodembedekkingkaart

ja

* bestanden zijn in principe in te lezen in de meeste desktop-GIS-pakketten.

Informatie i.v.m. het bestellen van analoge (gedrukte) BWK's kan u hier vinden.

Informatie over de gebruikte karteringseenheden kan u op deze pagina vinden.

De Natuurgerichte Bodembedekkingkaart betreft een vereenvoudiging van de BWK; de BWK zelf maakt er integraal deel van uit. Ge´ntegreerde bestanden op Vlaams of provinciaal niveau van de afgewerkte en ontwerpkaarten van de BWK, versie 2 (BWK, versie 1 voor de gebieden waar deze nog niet bestaat), worden overigens enkel verspreid via de bodembedekkingkaart. Meer informatie kan u op deze pagina vinden.

De individuele kaartbladen die u bij het AGIV kan bekomen zijn enkel de afgewerkte bestanden. Ontwerpgegevens worden enkel verwerkt in de bodembedekkingkaart. Ook deze wordt slechts periodiek aangemaakt, terwijl de verdere opmaak van de BWK een continu proces is. Vindt u van een bepaald gebied geen (of slechts een onvolledige) BWK, versie 2 en wenst u na te gaan of voor dat gebied er inmiddels geen recentere gegevens bestaan, gelieve dan het Instituut te contacteren via bwk@inbo.be.

Een document met een 'Overzicht van de publicaties, de digitale bestanden en de wijze van refereren van de Biologische Waarderingskaart, de Natuurgerichte Grondgebruikkaart, de Natuurkenmerkenkaart en overige afgeleide informatie' kan u hier downloaden.  ( 251 kb)

 

De indeling van de BWK volgt de indeling van de topografische kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut. Indien u niet vertrouwd bent met deze indeling, dan kan u via de website van het NGI de nodige kaarten aan de hand van de gemeentenaam zoeken:

 

 
Versie 1
Versie 2
Bodembedekkingskaart
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO