Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Flora
 
Home > Kenniscentrum > Flora
 

 

Een geschikt beheer voor onze inheemse planten, paddestoelen en hun habitat is slechts mogelijk wanneer de verspreiding en de ecologie van de soorten gekend zijn. Het INBO steekt daarom de nodige energie in tal van projecten om deze informatie te vergaren. Meerdere methodes worden gehanteerd gaande van monitoring tot populatiegenetisch onderzoek. Ook zoekt het INBO naar bruikbare manieren om deze gegevens weer te geven, zoals in databanken en atlassen. Bijgevolg zorgt het INBO voor een degelijke basis voor verder onderzoek, beheers- en beleidsmaatregelen.

Het INBO fungeert op Vlaams niveau als een kenniscentrum voor de verspreiding en de ecologie van plantensoorten en van paddestoelen. In functie daarvan worden databanken uitgebouwd, zijn er verschillende monitoringprojecten en wordt populatiegenetisch onderzoek uitgevoerd. De resultaten van karteringsprojecten worden gepubliceerd in atlassen, Rode Lijsten en in een aantal gevallen zijn de databanken ook on-line raadpleegbaar. Deze basisgegevens zijn essentieel als basis voor verder onderzoek, en voor beheers- en beleidsmaatregelen.


Verwante onderwerpen:


 

 
Florabank
Atlas
Ecotopen
Bomen & struiken
Paddenstoelen
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO