Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Libellenonderzoek
 
Home > Kenniscentrum > Fauna > Insecten > Libellen
 

 

In België worden alle waarnemingen van libellen verzameld door de Libellenvereniging Vlaanderen. Op het INBO gebeurt er geen specifiek onderzoek rond libellen. Wel werken we samen met de Libellenvereniging Vlaanderen  in het kader van het gebruik van de libellendatabank ten behoeve van natuurbehoud, -beheer en -ontwikkeling in Vlaanderen.

Zo werd in 1996 door het INBO gebruik gemaakt van de libellendatabank voor het opstellen en publiceren van een “Gedocumenteerde Rode lijst van de Libellen van Vlaanderen”. Daarnaast werden de libellengegevens onder meer gebruikt bij de analyse van hot spots voor biodiversiteit en Rode-lijstsoorten van verschillende taxonomische groepen in Vlaanderen (zie Natuurrapport).

In 2007 werd door de Libellenwerkgroep in samenwerking met het INBO het boek “De Libellen van België: verspreiding-evolutie-habitats” gepubliceerd.

Bij de site van de Libellenvereniging Vlaanderen vind je een checklist met alle libellensoorten uit Vlaanderen.Rode lijstGeert De Knijf

 

 
Atlas
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO