Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Voorlopige atlas van Vlaanderen
 
Home > Kenniscentrum > Fauna > Insecten > Lieveheersbeestjes > Voorlopige atlas
 

 

Adriaens T. & Maes D. (2004). Voorlopige verspreidingsatlas van lieveheersbeestjes in Vlaanderen, resultaten van het lieveheersbeestjesproject van de jeugdbonden. Bertram 2 (1bis): 1-69. (download pdf hier, let wel de file is 5,7Mb groot!)

De voorlopige atlas is een extra nummer van Bertram, het natuurstudietijdschrift van de JNM. Het werkje geeft een overzicht van de verspreiding van 53 van de 62 inheemse soorten lieveheersbeestjes in Vlaanderen en van de exoot Harmonia axyridis. Verder vind je er informatie over herkenning, biotoop, plant- en voedselkeuze, overwintering en zeldzaamheid in Vlaanderen en vele prachtige fotoĺs.
 
Onmisbaar in de excursietas van elke ge´nteresseerde insectenliefhebber! Gratis voor waarnemers of te koop in het infocentrum van de JNM, Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent (09/223.47.81) of via een mailtje naar info@jnm.be.

Sinds de publicatie van de voorlopige atlas is al heel wat nieuw inventarisatiewerk verricht. Ge´nteresseerd in een update? Klik hierTim Adriaens

 

 

 

 
Help, invasie
Pimpampoenendag
Standaardlijst
Voorlopige atlas
Verspreiding
Voorlopige Rode Lijst
Nep- en dwergkapoentjes
Stand van zaken
Nieuwsbrieven
Publicaties
Links
Gegevens opvragen
Online invoeren
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO