Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Bezoek het Centrum Voor Visteelt
 
Home > Dienstverlening > (INBO-)viskwekerij
 

 

Het Centrum voor Visteelt is een afdeling van het INBO, waar onderzoek gebeurt naar de kweek van inheemse vissoorten. Er worden ook enkele inheemse vissoorten routinematig gekweekt voor bepoting in functie van natuurbeheer en visserij of herintroductie. Het gaat om: beekforel, kwabaal, snoek, serpeling, kopvoorn, zeelt, kroeskarper en rivierdonderpad.

Het Centrum voor Visteelt ontvangt u graag voor een bezoek aan onze vijvers en kweekfaciliteiten. De beste periode voor een bezoek is gedurende de winter en het voorjaar, van midden december tot mei. U kan dan eitjes en jonge vissen bewonderen, een unieke kans om dit jonge leven eens van dichtbij te bekijken. Een bezoek kan echter ook tijdens de zomermaanden.

We lichten de algemene werking van de viskwekerij toe aan de hand van foto’s en videobeelden. Daarna brengt u een bezoek aan de vijvers en kweekinstallaties. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur en kan alleen tijdens de week.    

Praktische info:

- voor een afspraak, bel: 02 362 58 10 (reserveren verplicht)

- groepen van 10 tot 30 personen

- duur bezoek: + 1,5 uur

- kosten: gratis


____________________________________________________________________________________________

Verwante onderwerpen:

- Behoud en herstel van autochtone vissoorten

____________________________________________________________________________________________ 

Johan Auwerx
 

 
Laboratoria
Bibliotheek
Diagnosecentrum bomen
(INBO-)viskwekerij
Databanken
Adviezen
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO