Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Reglement
Hier vindt u het bibliotheekreglement
 
Home > Dienstverlening > Bibliotheek > Reglement
 

 

Bibliotheekreglement

 
Gebruik van de bibliotheek
 
De bibliotheek staat open voor iedereen die wenst gebruik te maken van de wetenschappelijke literatuur waarover het INBO beschikt.

Iedere externe gebruiker dient zich aan te melden bij de bibliothecaris alvorens van de bibliotheek gebruik te maken.  Hierbij dient men zich te registreren.

Openingstijden

De bibliotheek is open voor bezoekers op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9:00u tot 12:00u en van 13:00 tot 16:00u evenwel na telefonische afspraak met het bibliotheekpersoneel (Brussel 02/558.18.13, Geraardsbergen 054/43.71.27, Groenendaal 02/658.04.12)  

Web info

Alle informatie over de bibliotheek is na te lezen op http://www.inbo.be/ onder de rubriek bibliotheek. De catalogus maakt deel uit van de virtuele milieubibliotheek van Vlaanderen http://www.felnet.be/ en kan via deze weg dan ook worden doorzocht.

Registratie

Elke externe ontlener betaalt éénmalig een waarborg van 25 € en geeft zijn/haar coördinaten door.

Deze waarborgsom wordt terugbetaald, wanneer de lener besluit geen verder gebruik te maken van de bibliotheek en op voorwaarde dat alle ontleende werken zijn teruggebracht.  

Termijn

Boeken hebben een uitleentermijn van 3 weken.

Er mogen maximum 5 werken tegelijk ontleend worden. Indien een lener langer over een werk wil beschikken dient hij/zij contact op te nemen met de bibliotheek en kan de uitleentermijn van een ondertussen niet-gereserveerd werk 1 maal worden verlengd.  

Bij beschadiging, verlies of niet terugbrengen van publicaties wordt de  waarde aan de lener aangerekend.

De bibliothecaris heeft het recht om bepaalde werken niet uit te lenen, omdat ze waardevol zijn, of omdat ze frequent gebruikt worden binnen het INBO.  

Tijdschriften

Tijdschriften kunnen enkel ter plaatse geraadpleegd worden.

De lener kan de nodige kopieën nemen a rato van 0,05 € per kopie.

Bij niet naleving van dit reglement, wordt aan de desbetreffende lener de toegang tot de bibliotheek ontzegd.  

 

 

 
Catalogus
Reglement
Aanwinsten
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO