Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Welkom op de site van het INBO
 
 
Home
  Actuele informatie

Actueel
 Heroriëntering wetenschappelijk onderzoek INBO (Toegevoegd : 06-11-2014)
 Met het aantreden van de nieuwe Vlaamse regering worden aan het INBO, naar analogie met alle agentschappen binnen de Vlaamse overheid, een aantal lineaire besparingen opgelegd. Concreet moet het INBO in 2015 twee procent besparen op personeel en zes procent op werking.
Daarnaast komt er ook een belangrijke verschuiving in het takenpakket van het INBO.
 

Vacatures INBO
 Onderzoeksmedewerker Milieu & Klimaat (Toegevoegd : 19-12-2014)
 Het EVINBO is op zoek naar een Onderzoeksmedewerker Milieu & Klimaat. Het betreft een contract van bepaalde duur (2 jaar voltijds), voor onmiddellijke indiensttreding. Solliciteren voor deze functie kan tot en met vrijdag 23 januari 2015 door uw motivatiebrief en CV door te sturen naar rekrutering@inbo.be.
 
 Onderzoeker Ecohydrologie, bodem & vegetatie (Toegevoegd : 11-12-2014)
 Het INBO is op zoek naar een Onderzoeker Ecohydrologie, bodem en vegetatie. Het betreft een contract van onbepaalde duur, voor onmiddellijke indiensttreding. Solliciteren voor deze functie kan tot en met zondag 4 januari 2015 door uw motivatiebrief en CV door te sturen naar rekrutering@inbo.be.
 
 Onderzoeker Genetische Diversiteit (Toegevoegd : 08-12-2014)
 Het INBO is op zoek naar een Onderzoeker Genetische Diversiteit. Het betreft een contract van onbepaalde duur, voor onmiddellijke indiensttreding. Solliciteren voor deze functie kan tot en met zondag 4 januari 2015 door uw motivatiebrief en CV door te sturen naar rekrutering@inbo.be.
 

Studiedag
 14/02/2015 ANKONA-ontmoetingsdag "exotische liefde voor en in de natuur" (Toegevoegd : 19-11-2014)
 Het thema van de ANKONA 2015 Ontmoetingsdag is "exotische liefde voor en in de natuur". Er zullen ook een aantal sprekers van het INBO aantreden: Tim Adriaens, Luc De Bruyn, Jan Van Uytvanck en Geert De Blust.
 

Kenniscentrum
 Het ecosyteemdiensten kaartenspel (Toegevoegd : 13-11-2014)
 Het ecosyteemdiensten kaartenspel is een kwalitatieve waarderingsmethode om ecosysteemdiensten (ESD) van een gebied in kaart te brengen. het kan helpen om inzicht te krijgen in percepties en vragen rond ESD in een gebied. Het spel duurt van 20 minuten tot 1 uur en kan met een of meerdere mensen gespeeld worden.
 

Varia
 INBO op Twitter (Toegevoegd : 16-09-2014)
 

 

 

 In de kijker

 

Handboek voor beheerders. Europese natuurdoelstellingen op het terrein. Deel II: Soorten verschenen op 19 juni 2014

Beheerboek2Hoe beschermen we de natuur en houden we habitats, planten en dieren in stand? Het Handboek voor beheerders deel I: habitats legde uit hoe gebieden beheerd kunnen worden in het Europese Natura 2000-netwerk.

Deel II: soorten gaat in op de manier waarop beheer ook een bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van specifieke soorten.

Het boek is te koop of kan besteld worden in de boekhandel aan € 39,99. Wanneer u tien exemplaren of meer denkt aan te kopen, neemt u voor een volumekorting best contact op met Lannoo Campus.

U kan het boek ook online kopen bij de volgende webshops: Lannoo Campus | Proxis Azur | Standaard Boekhandel
Grofwildjacht in Vlaanderen. Cijfers en statistieken 2013 beschikbaar

coverIn 2013 publiceerde het INBO het eerste volledige overzicht van de beschikbare cijfers over grofwildjacht in Vlaanderen en dit voor de periode 2002 tot 2012.
Deze nieuwe publicatie vormt een verderzetting van deze rapportage, met een focus op de nieuwe gegevens van 2013. Hiermee wenst het INBO invulling te geven aan zijn wettelijke opdracht voor wat betreft het verwerken, analyseren en rapporteren van deze gegevens en wil deze resultaten zo beschikbaar maken voor het beleid, alle betrokken stakeholders en de geďnteresseerden onder het brede publiek.
We hopen hiermee ook een terugkoppeling te kunnen verzorgen aan de talrijke jagers, besturen van wildbeheereenheden, bijzondere veldwachters en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) die informatie overmaken aan het INBO. We wensen hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun medewerking.
Tenslotte danken we iedereen die ons informatie bezorgde over valwild, waardoor ook deze informatie mee opgenomen kon worden in deze rapportage.

U kan hier de publicatie downloaden.Het boek Dagvlinders in Vlaanderen. Nieuwe kennis voor betere actie is verkrijgbaar in de betere boekhandel, bij Natuurpunt of online bij Lannoo Campus. Maak kennis met de verschillende vlindersoorten, lees alles over hoe ze leven en hoe je ze kan beschermen.

10 jaar na het eerste standaardwerk van dezelfde auteurs, is er nu een volledig vernieuwd handboek over dagvlinders. In de laatste 10 jaar startten er verschillende nieuwe onderzoeken en initiatieven en gebeurde er boeiend wetenschappelijk onderzoek.
Met interactieve kaartjes en duidelijke grafieken voor iedere soort combineert dit boek een sterk wetenschappelijke onderbouw met heel toegankelijke praktijktips. Zo kan iedere lezer aan de slag met kennis van zaken wanneer hij vlinders wil bestuderen of beschermen.

Praktisch: Uitgave van Uitgeverij LannooCampus (Leuven) i.s.m. Natuurpunt en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - ISBN 978 94 014 0790 8 - 542 pagina’s - Verkoopprijs: € 39,99. Het boek is niet te koop bij het INBO.


Het boek De Biologische Waarderingskaart is online te koop voor € 45 (verzendingskosten inbegrepen) bij de Publicaties van de Vlaamse overheid. Opgelet: het boek is niet verkrijgbaar in de boekhandel, noch bij INBO zelf.

   


 Blijf op de hoogte
 
Contact
Vacatures
Personeel
Persberichten
Nieuws van INBO
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO