Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Welkom op de site van het INBO
 
 
Home
  Actuele informatie

Actueel
 Openbaar onderzoek Historisch Permanent Grasland (Toegevoegd : 03-10-2014)
 De organisatie van het openbaar onderzoek valt onder de bevoegdheid van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB, provinciale dienst West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen) en zal verlopen via de gemeenten. Voor vragen kan u terecht bij Danny Maddelein 050 24 77 80 (West-Vlaanderen) of Steven Laureys 09 276 20 21 (Oost-Vlaanderen).
De rol van het INBO in dit openbaar onderzoek is beperkt tot het ontvangen van de bezwaren in het openbaar onderzoek en het wetenschappelijk ondersteunen van de verificatiecommissie, die ter zake zal ingesteld worden. Het INBO-rapport met achtergrondinformatie kan u downloaden . Het betreft het rapport 2013, met een addendum met informatie over de aanvullende campagne 2014.
U kan ook de niet-technische samenvatting raadplegen.
 

Vacatures INBO
 Vacature Onderzoeker Ruimtelijke Sociale Analyse (Toegevoegd : 08-10-2014)
 Het EVINBO is op zoek naar een Onderzoeker Ruimtelijke Sociale Analyse. Het betreft een contract van bepaalde duur (18 maanden voltijds, met optie tot verlenging) voor onmiddellijke indiensttreding. Solliciteren voor deze functie kan tot en met woensdag 29 oktober 2014 door uw motivatiebrief en CV door te sturen naar rekrutering@inbo.be.
 

Varia
 INBO op Twitter (Toegevoegd : 16-09-2014)
 

 

 

 In de kijker

 

Handboek voor beheerders. Europese natuurdoelstellingen op het terrein. Deel II: Soorten verschenen op 19 juni 2014

Beheerboek2Hoe beschermen we de natuur en houden we habitats, planten en dieren in stand? Het Handboek voor beheerders deel I: habitats legde uit hoe gebieden beheerd kunnen worden in het Europese Natura 2000-netwerk.

Deel II: soorten gaat in op de manier waarop beheer ook een bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van specifieke soorten.

Het boek is te koop of kan besteld worden in de boekhandel aan € 39,99. Wanneer u tien exemplaren of meer denkt aan te kopen, neemt u voor een volumekorting best contact op met Lannoo Campus.

U kan het boek ook online kopen bij de volgende webshops: Lannoo Campus | Proxis Azur | Standaard Boekhandel
Grofwildjacht in Vlaanderen. Cijfers en statistieken 2013 beschikbaar

coverIn 2013 publiceerde het INBO het eerste volledige overzicht van de beschikbare cijfers over grofwildjacht in Vlaanderen en dit voor de periode 2002 tot 2012.
Deze nieuwe publicatie vormt een verderzetting van deze rapportage, met een focus op de nieuwe gegevens van 2013. Hiermee wenst het INBO invulling te geven aan zijn wettelijke opdracht voor wat betreft het verwerken, analyseren en rapporteren van deze gegevens en wil deze resultaten zo beschikbaar maken voor het beleid, alle betrokken stakeholders en de geďnteresseerden onder het brede publiek.
We hopen hiermee ook een terugkoppeling te kunnen verzorgen aan de talrijke jagers, besturen van wildbeheereenheden, bijzondere veldwachters en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) die informatie overmaken aan het INBO. We wensen hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun medewerking.
Tenslotte danken we iedereen die ons informatie bezorgde over valwild, waardoor ook deze informatie mee opgenomen kon worden in deze rapportage.

U kan hier de publicatie downloaden.Het boek Dagvlinders in Vlaanderen. Nieuwe kennis voor betere actie is verkrijgbaar in de betere boekhandel, bij Natuurpunt of online bij Lannoo Campus. Maak kennis met de verschillende vlindersoorten, lees alles over hoe ze leven en hoe je ze kan beschermen.

10 jaar na het eerste standaardwerk van dezelfde auteurs, is er nu een volledig vernieuwd handboek over dagvlinders. In de laatste 10 jaar startten er verschillende nieuwe onderzoeken en initiatieven en gebeurde er boeiend wetenschappelijk onderzoek.
Met interactieve kaartjes en duidelijke grafieken voor iedere soort combineert dit boek een sterk wetenschappelijke onderbouw met heel toegankelijke praktijktips. Zo kan iedere lezer aan de slag met kennis van zaken wanneer hij vlinders wil bestuderen of beschermen.

Praktisch: Uitgave van Uitgeverij LannooCampus (Leuven) i.s.m. Natuurpunt en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - ISBN 978 94 014 0790 8 - 542 pagina’s - Verkoopprijs: € 39,99. Het boek is niet te koop bij het INBO.


Het boek De Biologische Waarderingskaart is online te koop voor € 45 (verzendingskosten inbegrepen) bij de Publicaties van de Vlaamse overheid. Opgelet: het boek is niet verkrijgbaar in de boekhandel, noch bij INBO zelf.

   


 Blijf op de hoogte
 
Contact
Vacatures
Personeel
Persberichten
Nieuws van INBO
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO