Over INBOKenniscentrumPublicatiesDienstverleningLinks
Welkom op de site van het INBO
 
 
Home
  Actuele informatie

Actueel
 20/09/2014 Everzwijnen in Limburg: resultaten en perspectieven voor Vlaanderen (Toegevoegd : 11-08-2014)
 
Download de uitnodiging

Het INBO, de HVV en het ANB nodigen u uit op het afsluitend symposium van het project Everzwijnen in Limburg dat doorgaat op 20 september 2014 in Zaal “Cuvelier” van de Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen.

Inschrijvingen
 

Studiedag
 26/09/204 Studiedag Invasieve Uitheemse Planten (Toegevoegd : 28-08-2014)
 Op deze Inverde studiedag wordt het nieuw vademecum invasieve uitheemse planten voorgesteld. Dit vademecum bundelt de beschikbare kennis en vertaalt die kennis in praktische richtlijnen voor het beheer van invasieve uitheemse planten.
 
 03/10/2014 - Landschapscontactdag Onroerend Erfgoed (Toegevoegd : 28-07-2014)
 Op de studiedag "De Constructie van de wildernis" staat het onderzoek naar de genese en dynamiek van het Vlaamse cultuurlandschap centraal. Dit uniek platform biedt de mogelijkheid om recente onderzoeksmethoden en –resultaten omtrent landschapsgenese voor te stellen. Daarnaast is er ook ruimte voor discussie en uitwisseling van kennis en ideeën binnen het brede landschapsonderzoek.
 
 23-24/09/2014 - Norwich (UK) - RINSE Closing Event & Bridging the gap: working together to tackle non-native invasive species in Europe (Toegevoegd : 07-07-2014)
 Op 23 september heeft het closing event plaats van het RINSE project. De dag erop de SEFINS cluster conference. Beide zijn gericht op samenwerking tussen onderzoek, beleid en praktijk, maar ook op de estuariene omgeving, de overgang tussen land en zee, een potentiële risicozone die vaak onopgemerkt blijft. Er zal een grote verscheidenheid aan zeer actuele onderwerpen behandeld worden, zoals risicobeheer en de zogenaamde ‘citizen science’, met interactieve workshops rond “best practices” voor de aanpak van invasieve soorten in de estuaria.
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor wetenschappers, beleidsmedewerkers, gekozen vertegenwoordigers en andere belanghebbenden met een interesse in doelmatig beheer van invasieve niet-inheemse soorten.
 

Varia
 INBO op Twitter (Toegevoegd : 16-09-2014)
 

 

 

 In de kijker

 

Handboek voor beheerders. Europese natuurdoelstellingen op het terrein. Deel II: Soorten verschenen op 19 juni 2014

Beheerboek2Hoe beschermen we de natuur en houden we habitats, planten en dieren in stand? Het Handboek voor beheerders deel I: habitats legde uit hoe gebieden beheerd kunnen worden in het Europese Natura 2000-netwerk.

Deel II: soorten gaat in op de manier waarop beheer ook een bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van specifieke soorten.

Het boek is te koop of kan besteld worden in de boekhandel aan € 39,99. Wanneer u tien exemplaren of meer denkt aan te kopen, neemt u voor een volumekorting best contact op met Lannoo Campus.

U kan het boek ook online kopen bij de volgende webshops: Lannoo Campus | Proxis Azur | Standaard Boekhandel
Grofwildjacht in Vlaanderen. Cijfers en statistieken 2013 beschikbaar

coverIn 2013 publiceerde het INBO het eerste volledige overzicht van de beschikbare cijfers over grofwildjacht in Vlaanderen en dit voor de periode 2002 tot 2012.
Deze nieuwe publicatie vormt een verderzetting van deze rapportage, met een focus op de nieuwe gegevens van 2013. Hiermee wenst het INBO invulling te geven aan zijn wettelijke opdracht voor wat betreft het verwerken, analyseren en rapporteren van deze gegevens en wil deze resultaten zo beschikbaar maken voor het beleid, alle betrokken stakeholders en de geïnteresseerden onder het brede publiek.
We hopen hiermee ook een terugkoppeling te kunnen verzorgen aan de talrijke jagers, besturen van wildbeheereenheden, bijzondere veldwachters en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) die informatie overmaken aan het INBO. We wensen hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun medewerking.
Tenslotte danken we iedereen die ons informatie bezorgde over valwild, waardoor ook deze informatie mee opgenomen kon worden in deze rapportage.

U kan hier de publicatie downloaden.Het boek Dagvlinders in Vlaanderen. Nieuwe kennis voor betere actie is verkrijgbaar in de betere boekhandel, bij Natuurpunt of online bij Lannoo Campus. Maak kennis met de verschillende vlindersoorten, lees alles over hoe ze leven en hoe je ze kan beschermen.

10 jaar na het eerste standaardwerk van dezelfde auteurs, is er nu een volledig vernieuwd handboek over dagvlinders. In de laatste 10 jaar startten er verschillende nieuwe onderzoeken en initiatieven en gebeurde er boeiend wetenschappelijk onderzoek.
Met interactieve kaartjes en duidelijke grafieken voor iedere soort combineert dit boek een sterk wetenschappelijke onderbouw met heel toegankelijke praktijktips. Zo kan iedere lezer aan de slag met kennis van zaken wanneer hij vlinders wil bestuderen of beschermen.

Praktisch: Uitgave van Uitgeverij LannooCampus (Leuven) i.s.m. Natuurpunt en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - ISBN 978 94 014 0790 8 - 542 pagina’s - Verkoopprijs: € 39,99. Het boek is niet te koop bij het INBO.


Het boek De Biologische Waarderingskaart is online te koop voor € 45 (verzendingskosten inbegrepen) bij de Publicaties van de Vlaamse overheid. Opgelet: het boek is niet verkrijgbaar in de boekhandel, noch bij INBO zelf.

   


 Blijf op de hoogte
 
Contact
Vacatures
Personeel
Persberichten
Nieuws van INBO
 

  © 2014 Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - Disclaimer Home Contact Sitemap English Home Contact Sitemap Nederlands Vlaanderen Logo INBO